• +39 0571 460109
  • +39 346 2424407
  • info@poderepellicciano.it
  • Login/Register
cropped-LOGO_PELLICCIANO.pngcropped-LOGO_PELLICCIANO.pngcropped-LOGO_PELLICCIANO.pngcropped-LOGO_PELLICCIANO.png
  • Home
    • Terroir
    • Family
    • Winery
  • Wine
    • Family
      • Biondo
      • Cimba
      • Tricche
    • Monovarietal
      • Egola
      • Buccianello
      • Fonte Vivo
    • The roots
      • Chianti
      • InFermento
      • Griso
    • Prato della Rocca
  • Wine experience
  • Contacts
  • Shop
✕
English
  • Italian

Slide Griso Vin Santo
DOC Chianti
An excellence of the Tuscan tradition, the real Vin Santo. A little treasure, truly for a few. Griso Vin Santo
DOC Chianti

Slide Download the sheet Appellation: Vinsanto DOC Chianti

Variety: Trebbiano and San Colombano

Soil type: Medium texture, generally clayey

Training system: Guyot

Yield per hectare: 70 quintals

Period of harvest: Manual harvest beginning September.
Shop it
Vinification and aging: After a careful selection, the best Trebbiano and San Colombano grapes are left to dry in special ventilated rooms for a period of about 4 months. The manual crushing follows. The grape must is placed in chestnut and oak for the aging that lasts for a minimum of 6 years. Further aging in the bottle for at least 6 months.

Service temperature: 16°C

Tasting notes: Amber color with golden highlights, intense nose with floral notes, black pepper, incense and dried fruit. In the mouth fresh, balanced, persistent and with a touch of flavor.
Download the sheet Shop it

LEAVE YOUR REVIEW!
© Podere Pellicciano - All Rights Reserved
English
  • English
  • Italian

Usando il nostro sito, acconsenti all'uso dei cookie in accordo con la nostra politica su di essi. Scorrendo questa pagina o cliccando sul pulsante "Accetto" di questo banner, acconsenti automaticamente al loro utilizzo. Leggi di più

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi